Followers

Wednesday, July 27, 2011

bertepuk sebelah tangan..??
salam..sekarang ikut arahan ini..lihat kearah kedua belah tapak tangan anda, cuba pukulnya..bunyi x? (eh why berbunyi ni)..buat2 xtahu..itulah yg dinamakan satu tepukan. Sekarang cuba amik pisau atau gergaji, @ dll..hilangkan tangan sebelah..(kalo berani potong la)..dan cube tepuk..ade bunyi x?.. La asal xdgr ape2 pun.. Ini sekadar suatu anologi yg mudah.. bertepuk sebelah tangan mmg satu perkataan yg pendek dan ringkas..maksudnya yg mendalam...Salahkah bertepuk sebelah tangan? Tiada apa yg salah..manusia mmg diciptakan berbeza..itulah tanda kebesaran Maha Pencipta...tiap org penilaiannya xsama..Sejauh mana manusia mengejar pelangi, sejauh itu jua pelangi pergi, hakikatnya sudah pasti..manusia mmg tidak mampu mengejar pelangi..Ramai org berbicara soal jodoh itu ketentuan Tuhan, namun bila berhadapan dgn takdir selalu menyalahkan Tuhan.. Selalukan kita dgr kes bunuh diri..80% sbb ditinggalkan kekasih@ cinta la senang cerita.. Pernah dgr x..seorang gadis membunuh diri kerana kematian ibunya..xpernahkan..tapi kalo membunuh diri sebab kekasih kita xakan terkejut..ooo patutla dia bunuh diri..kan pelik ini dunia...

So, hari ini kita kasih pada seseorang, kita anggap dia sudah terbaik, mana tahu Allah pisahkan..Allah ganti yg lebih baik..Setiap perancangan kita mmg tdk akan pernah sebaik yg ditentukan Tuhan..


So, bertepuk sebelah tangan xsalah..kalo hari ini kitaa berduka ingat tiada yg kekal, kalo kita duka,duka itu tidak kekal,kalau kita ketawa, ketawa itu tdk kekal,kalau kita menangis, menangis itu tdk kekal, kalau kita marah,marah itu tdk kekal, kalau kita kecewa,kecewa itu jua tdk kekal..sebab kita jua tahu hakikat..dunia itu mmg tdk kekal..Jgn menyalahkan diri andai bertepuk sebelah tangan..suatu hari nanti Tuhan pasti hadirkan satu tapak tangan utk tepukan itu berbunyi..

2 comments:

puteri ain said...

love sometimes might hurts . but its reality . hmm

soooooour said...

cinta Ilahi cinta sejati..cinta manusia hanya sementara...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...